Fluffy pancakes cu miere şi nuci – Rădoi Camelia
Ingrediente:
250 g făină
4 linguri de zahăr
jumătate de linguriţă de sare
1 linguriţă praf de copt
250 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
45 g unt topit
2 ouă
miere şi nuci
Mod de preparare:
Pentru început amestecăm ingredientele uscate (făină, zahăr, sare, praf de copt, jumătate linguriţă de sare). Separăm albusul de gălbenuş şi apoi batem albuşul spumă. Mixăm într-un vas gălbenuşurile, laptele, esenţa de vanilie şi untul. Apoi turnăm amestecul de gălbenuş cu lapte peste ingredientele uscate şi apoi mixăm. Apoi încorporăm albuşurile cu o lingură şi amestecăm uşor. Eu am uns tigaia cu un şerveţele îmbibat în ulei. Aşa am procedat după fiecare clătită. Apoi cu un polonic turnăm încet compoziţia de clătite pe centrul tigăii. Trebuie să lăsăm aproximativ 1 minut până face bule la suprafaţă, iar apoi trebuie întoarsă pe partea celalaltă. Clătitele nu trebuie să fie întoarse de mai multe ori în tigaie. Noi am servit acest mic dejun cu miere şi nuci. Se mai poate combină cu fructe proaspete, uscate, nutella, dulceaţă, sirop de vanilie sau unt de arahide.