Găteşte cu suflet! Reţete de Paşte
Click! vă oferă câteva reţete de Paşte.
Altfel de drob
Ingrediente: 600 g carne amestec tocată, 2 ouă, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 125 g miez de pâine, lapte, sare, piper, pesmet, 4 ouă fierte, 2 ardei grași roșii.
Preparare: Pentru a obține o ruladă cu textură fină, treci carnea de 2 ori prin mașina de tocat. O amesteci cu ouăle crude, usturoiul pisat, ceapa mărunțită, sarea și piperul. Înmoi miezul de pâine în puțin lapte și-l storci, apoi îl încorporezi în compoziția de carne. Pe o folie de plastic presărată cu pesmet, întinzi amestecul într-un strat uniform. Așezi ouăle fierte unul lângă altul în partea de jos a laturii lungi a foii de carne. În jurul lor, pui fâșii de ardei gras. Cu ajutorul foliei, rulezi cu grijă, cât mai strâns, apoi o scoți și așezi rulada într-o tavă de chec. O dai la cuptor până se rumenește.
Cozonac cu nuci şi stafide
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g iaurt, 250 ml apă, 7 g drojdie uscată, 4 linguri zahăr, 1 ou, 600 g făină, 1 praf de sare, 50 g unt, 1 plic zahăr vanilatPentru umplutură: 50 g stafide, 2 linguri cacao, 4 linguri zahăr brun, 1 ou, 150 g nuci, esență rom, după gust, zahăr pudră, pentru decor
Preparare: Pentru aluat, amesteci iaurtul cu apa și le încălzești 1 minut pe foc. Adaugi drojdia și zahărul. Acoperi amestecul și-l lași deoparte, la loc cald, 20 de minute. Separat, amesteci 500 g de făină cernută cu zahărul vanilat și sarea.Topești untul, apoi îl lași să ajungă la temperatura camerei. Peste făină torni amestecul de drojdie cu iaurt și oul bătut. Amesteci bine, apoi adaugi untul. Încorporezi și restul de făină. Trebuie să obții un aluat moale și nelipicios. Lași aluatul la cald, 40 de minute.Pentru umplutură, amesteci nucile măcinate înainte, cu restul ingredientelor, mai puțin stafidele.Împarți aluatul în două părți egale. Fiecare parte de aluat o întinzi și o umpli cu amestecul cu nuci și presari stafide. Rulezi cele două bucăți de aluat umplute și le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lași tava la loc cald încă 40 de minute, apoi o coci, 30 de minute, la 195 °C. Îl servești pudrată cu zahăr.
Friptură de miel în sos de vin
Ingrediente: 1 ½ kg coaste de miel, 50 g unt, 5 căței de usturoi, 250 ml vin alb, 1 linguriță muștar, 2 crenguțe rozmarin, sare piper, morcovi, sotați sau făcuți la aburi, fulgi de ardei iutePreparare: Topești untul și-l amesteci cu cățeii de usturoi pisați, rozmarinul tocat, muștarul, sare și piper, după gust. Ungi carnea cu marinata și o ții la frigider peste noapte. A doua zi, o pui în tavă, cu tot cu sos, torni vinul, acoperi tava cu o foaie de copt și ții friptura la cuptor până când se pătrunde carnea. Dai folia la o parte și mai lași câteva minute să se rumenească.Servești coastele de miel cu sosul din tavă și morcovi sotați sau făcuți la aburi și presari fulgi de ardei iute.
Coşuleţe umplute
Ingrediente: 130 g spaghete, 4 felii şuncă de pui, 3 ouă, 2 linguri de lapte, 1 ceapă verde, caşcaval ras, sare, piper;
Preparare: Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pregătire umplutură: Batem cele 3 ouă cu un praf de sare şi piper. Adăugăm cele 2 linguri de lapte. Adăugăm caşcavalul ras şi omogenizăm. Tocăm ceapa verde în rondele mărunte. Şunca de pui trebuie tăiată în bucăţele potrivite. Punem o linguriţă de ulei într-o tigaie şi o lăsăm să se încingă puţină. Adăugăm ceapă şi şuncă. Le călim puţin. Adăugăm amestecul de ouă. Amestecăm uşor la foc potrivit până se omogenizează. Aşezăm spaghetele cu o furculiţă într-o tavă pentru brioşe. Formăm în mijloc o găurică în care aşezăm compoziţia de ouă. Adăugăm câte o lingură de compoziţie în fiecare formă. Presăram puţin caşcaval deasupra coşuleţelor. Le introducem în cuptorul preîncălzit şi le lăsăm la temperatura medie până capătă o crustă aurie la suprafaţă. Sunt delicioase! (Camelia Rădoi)
Salată de boeuf
Ingrediente: 500 grame carne de viţel, 10 cartofi potriviţi, 3 morcovi, castraveţi şi gogoşari în oţet după gust, sare, piper, maioneză după gust.
Preparare: Legumele şi carnea se fierb în apă cu puţină sare şi după ce au fiert se scot şi se pun la răcit într-un vas. Dacă le mai lăsaţi în apă, legumele se înmoaie prea tare şi salata iese moale. Până se răcesc, se pot tăia castraveţii si gogoșarii cubuleţe şi se pun într-un lighean, bine storşi în pumni. La fel carnea, cartofii și morcovii, se taie cubuleţele de aceeaşi mărime. Se adaugă sare, piper. Se lasă deoparte şi se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată şi se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare. Cu restul de maioneză se ornează salata. Poftă bună! (Albert Daniel Bertoni)