Avertisment pentru micul dejun: combinația pe care nu ar trebui să o mai pui niciodată pe pâinea prăjită. Conține cantități uriașe de zahăr și ulei!
Micul dejun este o masă foarte importantă, care ne poate ajuta organismul să înceapă ziua plin de energie și de vitalitate. Desigur, dacă nu suntem atenți la ce mâncăm, vom avea o stare de oboseală încă de la primele ore din zi. Din acest motiv, este foarte important să știm precis ce fel de alimente trebuie evitate la micul dejun, chiar dacă pot părea a fi destul de banale.

Micul dejun va da tonul întregii zile, iar o masă plină de alimente grele și nesănătoase ne poate da complet peste cap, încă de dimineață. Din păcate, unele alimente devenite deja emblematice pentru această masă pot fi, de fapt, foarte nepotrivite pentru micul dejun!
De exemplu, foarte mulți oameni își încep ziua alături de o felie de pâine prăjită cu gem, unt, margarină sau cu alte creme dulci întinsă pe ea. Din păcate, această gustare nu este deloc una sănătoasă!
Ce trebuie să evităm la micul dejun
Mai precis, gemurile și alte creme dulci cum ar fi cele de ciocolată au o concentrație foarte mare de zahăr și de ulei. Ele nu conțin decât foarte puține fibre, proteine și nutrienți, toate acestea fiind foarte importante pentru organismul nostru, mai ales dimineața.
Iar, nu în ultimul rând, aceste produse au și un indice glicemic foarte ridicat. Din acest motiv, puteți să vă confruntați cu oboseală, iritabilitate și cu poftă de mâncare precoce, dacă veți consuma astfel de creme și gemuri.
Aceste alimente vă pot da peste cap întreaga zi
Margarina este un alt aliment care trebuie evitat. În ea vom găsi grăsimi trans, asociate de cele mai multe ori cu inflamații și cu probleme cardiace. Iar în ce privește untul, el are un conținut ridicat de grăsimi saturate dar numai foarte puține fibre și proteine.
Dacă doriți o variantă sănătoasă cu care să înlocuiți aceste produse, puteți apela la unt de migdale, semințe, fructe proaspete, iaurt, sau chiar și gemuri cu un conținut cât mai mare de fructe și cât mai scăzut de zahăr.