Gogoșari în sos de roșii pentru iarnă, rețeta perfectă pentru cămara ta

Pe măsură ce toamna se apropie și grădinile sunt pline de recolte, este momentul ideal să pregătim conserve delicioase pentru iarnă. Una dintre cele mai iubite și savuroase rețete tradiționale românești este cea de gogoșari în sos de roșii. Această delicatesă aduce un plus de savoare mesei tale și este perfectă pentru a fi savurată alături de diverse feluri de mâncare în lunile reci.

Gogoșari în sos de roșii. Foto: arhiva.
Gogoșari în sos de roșii. Foto: arhiva.

Ingrediente necesare pentru gogoșari în sos de roșii

Pentru a pregăti gogoșari în sos de roșii, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 kg de gogoșari (alege gogoșari sănătoși, roșii și cărnoși)

1,5 litri de suc de roșii (preferabil făcut în casă pentru un gust autentic)

500 ml de oțet de 9%

200 g de zahăr

100 ml de ulei de floarea-soarelui

2 linguri de sare (de preferat sare neiodată)

Frunze de dafin (opțional)

Piper boabe

Cuișoare (opțional, pentru un gust mai intens)

Cum se prepară

- Spală bine gogoșarii, îndepărtează cotoarele și semințele, apoi taie-i în felii potrivite. Poți tăia fiecare gogoșar în 4-6 felii, în funcție de mărime.

- Într-o oală mare, adaugă sucul de roșii, oțetul, zahărul, uleiul, sarea, frunzele de dafin, piperul boabe și cuișoarele. Amestecă bine toate ingredientele și adu-le la punctul de fierbere.

- Adaugă feliile de gogoșari în sosul fierbinte, amestecând ușor pentru a te asigura că sunt bine acoperiți. Lasă-i să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15-20 de minute, până când gogoșarii devin moi, dar încă își păstrează textura crocantă.

- Între timp, pregătește borcanele în care vei pune gogoșarii. Spală-le bine și sterilizează-le în cuptor la 100°C timp de 10-15 minute sau într-o oală cu apă clocotită.

- După ce gogoșarii au fiert, scoate-i cu o spumieră și așază-i în borcanele sterilizate. Umple borcanele până la 2-3 cm sub margine. Toarnă sosul de roșii fierbinte peste gogoșari, asigurându-te că sunt bine acoperiți de lichid.

- Șterge bine marginea borcanelor, apoi pune capacele și strânge-le bine. Poți întoarce borcanele cu susul în jos pentru a crea un vid și a asigura o etanșare perfectă. Lasă-le așa timp de 10-15 minute, apoi întoarce-le la loc și lasă-le să se răcească complet.

- După ce borcanele s-au răcit complet, depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat, precum o cămară sau un beci. Gogoșarii în sos de roșii se vor păstra foarte bine pentru iarnă și își vor păstra gustul delicios timp de câteva luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
tochitura moldoveneasca jpeg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net