Humus în trei culori, reţeta lui Adi Hădean. Un preparat delicios şi inedit de post
Humusul este un fel perfect pentru o masă rapidă, hrănitoare şi delicioasă, fără carne. Adi Hădean are o reţetă inedită, pentru cei care vor să facă acasă acest preparat: humus în trei culori. Iată paşii simpli pentru a te bucura de unul dintre cele mai gustoase feluri de mâncare.
Pentru a face humus în trei culori acasă, o reţetă simplă, rapidă, săţioasă şi plină de culoare, celebrul chef Adi Hădean recomandă câteva ingredinte uşor de găsit. Ai nevoie de năut, ardei verzi, castraveţi, sfeclă, morcovi, pastă de Tahini, ulei de măsline şi câteva condimente.
Iată lista de ingrediente pentru humus în trei culori
- 2 conserve de năut
- 3 ardei verzi
- 2 castraveți medii
- 1 bucată de sfeclă
- 5 morcovi
- pastă de Tahini
- ulei de măsline
- suc de lamâie/oțet pentru aciditate
- sare, piper, pudră de chimen
- pudră de usturoi ( nu e neapărat)
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- apă
- fulgi de chilli
Cum se prepară humusul în trei culori
Cel mai bine e să începi cu prepararea legumelor. Morcovii, sfecla, ardeii se învelesc în folie de aluminiu şi se pun la cuptor, pentru 30-40 de minute, până se rumenesc bine. În general, morcovii şi ardeii trebui lăsaţi cam 30 de minute, iar sfecla cam 40 de minute. După ce s-au copt, se decojesc.
În timp ce legumele sunt la cuport, se curăţă fiecare boabă de năut de coajă. Acest truc va ajuta ca humusul să iasă cremos. Se spală bine boabele decojite şi se împart în trei părţi egale.
Humus de ardei copţi şi castravete
O treime din boabe se pune în blender, alături de castraveţii tăiaţi cubuleţe, de ardeii decojiţi, o lingură sănătoasă de tahini, sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie, chimen, usturoi si apă. Toate ingredientele sunt blenduite bine, până devin o pasta fină şi cremoasă.
Humus de morcovi
Se ia încă o parte din năut, alături de morcovii decojiți și tăiați, o lingură de tahini, sare, piper, ulei de măsline, nişte suc de lămâie, chimen, fulgi de chilli si apă. Toate ingredientele se pun în blender şi se amestecă şi ele pentru a obţine humusul de morcovi.
Humus de sfeclă
Pentru ultima culoare din farfurie, se iau boabele de năut rămase, sfecla tăiată cubulețe, o lingură de tahini, condimente și apă.
Adi Hădean recomandă ca cele trei tipuri de humus să fie servite cu lipie, roşii, sâmburi de rodie, ceva care să ofere preparatului mai multă aciditate, pentru a avea un gust cu adevărat deosebit.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!