Iahnie de fasole de post ca la mănăstire. Îți vei linge degetele, atât e de bună și se face și foarte ușor!

Iahnia de fasole de post, cu aroma sa inconfundabilă și textura cremoasă, reprezintă o delicatesă culinară care își are rădăcinile în tradiția bucătăriei monahale. Această rețetă, plină de savoare și nutriție, este o alegere excelentă pentru cei care urmează o dietă de post sau doresc să experimenteze gustul autentic al mâncărurilor tradiționale. Este exact ca cea care se servește la mănăstiri:

Iahnie fasole. Foto: arhiva.
Iahnie fasole. Foto: arhiva.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă

Nu este deloc o mâncare costisitoare, dar este extrem de bună. Cu câteva murături lângă, este tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru iahnia de fasole:

  • 500 g fasole uscată,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 2 ardei grași (roșii și/sau verzi),
  • 3 căței de usturoi,
  • 2 foi de dafin,
  • 2 linguri de ulei de măsline,
  • Sare și piper după gust,
  • Mărar proaspăt pentru decor.

Cum se prepară iahnia cu fasole

  1. Pregătirea fasolei: Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu cel puțin 12 ore înainte de gătire. După această perioadă, se scurge apa și se clătește fasolea cu apă curată.
  2. Călirea legumelor: Ceapa, morcovii și ardeii se curăță și se taie mărunt. Într-o oală mai mare, se încinge uleiul de măsline, iar ceapa se călește până devine sticloasă. Se adaugă morcovii și ardeii, amestecându-se bine.
  3. Adăugarea fasolei: Fasolea se adaugă peste legumele călite, iar apoi se toarnă apă suficientă pentru a acoperi ingredientele. Se adaugă foile de dafin și se lasă la fiert la foc mic până când fasolea este gata. Acest proces poate dura aproximativ două ore, în funcție de tipul de fasole.
  4. Condimente și arome: La finalul procesului de fierbere, se adaugă usturoiul mărunțit, sare și piper după gust. Se amestecă delicat și se mai lasă la fiert pentru încă 10-15 minute pentru a permite aromei să se îmbine perfect.
  5. Servirea: Iahnia de fasole de post se servește caldă, presărată cu mărar proaspăt tocat pentru un plus de prospețime și aromă. Merge de minune cu o garnitură de murături.

Această iahnie de fasole de post, gătită cu dragoste și răbdare, te va cuceri cu gustul său delicios și va aduce în casa ta aroma autentică a mâncărurilor tradiționale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net