Îngheţată de cireşe- Adina Stoica
Ingrediente: 200 g cireşe, 6 albuşe, 300 g zahăr, 400 g smântână petru frişcă, 1 esenţă migdale.
Smântâna se mixează până se îngroaşă, dar atenţie, dacă se bate prea mult se taie, se adaugă zahărul şi se mixează până se omogenizează, se mixează separat şi albuşele foarte bine, să fie spumă (se verifică întorcând vasul în care se mixează, daca stau este ok), după care se combină cu frişca, cireşele separate de sâmbure se pun peste compoziţia cealaltă şi se adaugă esenţa.
Se amestecă toate şi se pune în forme, eu am pus în formele de la revista Click! după cum se vede, fiind de silicon se desfac foarte bine când le întorci pe farfurioară, se aşează cireşe lângă ca şi ornament şi o cireaşă „aruncată" deasupra.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!