Ingredientul secret pe care trebuie să îl folosim la gogoșarii în oțet. Așa vor rămâne gustoși și crocanți multă vreme
Este o rețetă foarte simplă, dar care ne va face să ne îndrăgostim de ea încă de la prima înghițitură. Gogoșarii în oțet pot fi pregătiți rapid, ușor, folosind numai câteva ingrediente banale!

Această rețetă este una simplă, dar care ne va impresiona imediat cu gustul delicios pe care îl are! Iar pentru ca gogoșarii în oțet să fie mai buni ca oricând, este important să folosim aceste ingrediente!
În primul rând, este vorba despre sarea grunjoasă, care le va da un gust mult mai intens! În plus, hreanul va menține gogoșarii crocanți, așa că nu trebuie să ignorăm acest ingredient, când pregătim rețeta!
De ce ingrediente vom avea nevoie
Din fericire, acest preparat este unul destul de simplu iar cu numai câteva ingrediente banale ne vom putea bucura de un gust tradițional delicios! Practic, nu avem nevoie decât de 5 kilograme de gogoșari, un litru de oțet de vin alb, 200 de grame de zahăr, sau, dacă dorim, putem înlocui zahărul cu miere.
De asemenea, ne mai trebuie și două linguri de sare grunjoasă neiodată, boabe de muștar, câteva boabe de piper negru, 2 – 3 bucăți de hrean, frunze de țelină, de dafin, morcovi, cât și puțină rădăcină de țelină. Odată ce avem la îndemână toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim gogoșarii!
Cum pregătim rapid gogoșari în oțet
Practic, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să spălăm bine gogoșarii, să curățăm cotorul, semințele, iar apoi să îi tăiem în felii mari. În același timp, într-un vas suficient de mare vom amesteca oțetul, zahărul (sau mierea), sarea, feliile de hrean, puțin dafin, boabele de piper și muștar, cât și frunzele de țelină.
Apoi, vom adăuga și feliile de gogoșari în lichid, se amestecă bine, iar apoi se pot lăsa peste noapte. A doua zi, se vor tăia morcovii și țelina și se vor steriliza borcanele. Pe fundul acestora se vor pune frunze de țelină, iar apoi putem îndesa gogoșari, peste care vom pune feliile de hrean, morcovi, dar și încă puțină țelină.
Amestecul de oțet trebuie turnat peste gogoșari, iar apoi mai putem adăuga câteva boabe de piper și muștar. Mai departe, punem bine capacul și depozităm borcanele într-un loc răcoros, la umbră. La final, ne vom bucura de un preparat tradițional delicios!