Negresă cu biscuiţi Oreo - Daniela Andrei
Ne sunt necesare următoarele ingrediente:
o ciocolată cu lapte un pachet mare de biscuiţi Oreo, 50 g cacao neagră Dr. Oetker , 300 ml lapte (fiert), 5 ouă mari, 100 g unt (de calitate), 3-4 linguri cu zahăr (sau după gust), 250 g făină albă de grâu, o păstaie de vanilie, un pliculeţ cu praf de copt; Pentru glazură ne sunt necesare: 50 g unt, 100 g ciocolată; Opţional: o lingură cu cacao neagră; Pentru decor: fructe de pădure;
Mod de preparare
Într-o crăticioară de inox, se pun la foc mic, laptele, zahărul şi untul, împreună cu păstaia de vanilie. Când zahărul este topit integral se adaugă cacaoa şi ciocolata şi se amestecă energic pentru omogenizarea completă. (Compoziţia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie să clocotească). Se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Se adaugă apoi gălbenuşurile (rând pe rând) şi făină amestecată cu praful de copt. Se omogenizează totul. Albuşurile se bat spumă (foarte bine) şi se încorporează în compoziţie. Se unge o tavă/formă de copt cu puţin unt sau ulei şi se toarnă compoziţia obţinută. Este suficient de densă, astfel că biscuiţii Oreo se aşază frumos, deasupra, din loc în loc. Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testaţi cu o scobitoare). După coacere, se lasă la răcit în cuptor. Pentru glazură: se topesc untul cu ciocolată, se adaugă cacaoa şi se omogenizează totul. Glazura se toarnă peste negresa rece. Se ornează cu fructe de pădure. Poftă bună!