O rețetă gustoasă pe zi: Borș de crap
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Borș de crap.
Ingrediente Borș de crap:
1 kg crap, 1 ceapă, 1 cap crap, 1 ţelină mica, 2 morcovi, 1 ardei gras, 1 păstârnac, 1-2 roşii, 1 lingură ulei, 750 ml borş, 1 legătură leuştean, sare.
Mod de preparare Borș de crap:
Cureţi, speli şi toci ceapa, ardeiul gras, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Le pui la fiert într-o cratiţă cu apă rece, cu un praf de sare şi cu o lingură de ulei, împreună cu capul de crap. Între timp, cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi şi îl adaugi alături de celelalte ingrediente. Asezonezi cu sare, după gust şi mai laşi să dea câteva clocote, iar în ultimele 10 minute torni borşul fiert separat şi roşiile date prin răzătoare. Decorezi cu leuştean proaspăt, tocat.