O reţetă gustoasă pe zi: Chiftele de pui în sos picant
Ingrediente
500 g piept de pui
4 felii de pâine
200 ml lapte
5 căţei de usturoi
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
sare
piper
ulei pentru prăjit
făină
Pentru sos
1 cutie roşii în bulion
1 lingură ulei
1 linguriţă muştar
1 linguriţă oţet
2 linguriţe zahăr
1 linguriţă boia iute
1 vârf de cuţit busuioc uscat
piper
sare
1 ceapă tocată
Pentru decor
frunze de busuioc verde
Preparare
1. Speli pieptul de pui şi îl toci. Înmoi pâinea în lapte, după care o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Amesteci bine, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti.
2. Într-o cratiţă încingi uleiul, căleşti ceapa, apoi pui roşiile tocate fin şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul. Aşezi chiftelele, dai în câteva clocote, condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade. Le serveşti calde, eventual cu paste şi frunze de busuioc.