O reţetă gustoasă pe zi: Clătite cu carne
Ultima actualizare:
Preparare1. Se amestecă ouăle, făina, un praf de sare şi se diluează cu apă minerală până la consistenţa unei smântâni groase. Se coc clătite mai groase, într-o tigaie mare, până se termină toată compoziţia.2. Separat, se căleşte în ulei încins ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată, până când scade bine zeama şi carnea este bine pătrunsă. Se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se dă deoparte, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să se răcorească.3. Se trece umplutura de carne călită prin maşina de tocat, se freacă cu smântână şi se umplu clătitele cu această pastă. Se servesc calde, aşezate pe un platou tapetat cu frunze de salată verde şi se decorează cu crenguţe de mărar verde.