O reţetă gustoasă pe zi: Cornuri cu ciocolată
Ingrediente:
20 g drojdie, 200 ml lapte, 60 g zahăr, 140 g unt, 600 g făină, 2 ouă, 2 gălbenușuri, ½ linguriță sare, 150 g ciocolată cu lapte, alone (opţional), zahăr vanilat (opţional).
Preparare:
Înmoi drojdia în puțin lapte călduț amestecat cu o linguriță de zahăr. Separat, freci untul spumă cu restul de zahăr. Într-un vas adânc, cerni făina, faci loc la mijloc și torni amestecul de drojdie, laptele, ouăle și gălbenușurile frecate separat cu sare. Frămânți, adăugând și untul frecat spumă până când aluatul se desprinde de mână și îl lași la crescut până își dublează volumul. Îl întinzi în formă de dreptunghi, cam de un deget grosime, apoi tai foaia pe lungime și fiecare parte în triunghiuri, pe care pui câte un cubuleț de ciocolată și rulezi de la bază spre vârf. Ungi cu ou fiecare corn, apoi le așezi în tava tapetată, le lași la crescut 10-15 minute, apoi le coci până se rumenesc. Cât sunt calde, le presari alune zdrobite sau zahăr vanilat.