O reţetă gustoasă pe zi: Cozonac Italian

Ultima actualizare:

    Cozonac italian
Cozonac italian

Ingrediente:

850 g făină, 180 g zahăr, 180 g unt, 4 gălbenușuri, 50 g unt pentru uns, 150 g stafide, 25 g drojdie, 1 ou, 1 praf sare, 200 ml apă.

Preparare:

Torni 100 ml de apă caldă peste drojdie, apoi adaugi 100 g de făină. Amestecul obținut îl acoperi cu un prosop și-l lași deoparte, la loc cald, 3 ore, apoi mai adaugi 100 g făină și 100 ml de apă caldă. Lași din nou amestecul la loc cald, alte 2 ore. Într-un alt vas pui restul de făină. Aici adaugi untul topit, oul, gălbenușurile zahărul și sarea. Frămânți aluatul 15-20 de minute, până devine elastic, apoi îl amesteci cu maiaua și cu stafidele. Așezi aluatul într-o formă adâncă și tapetată, îl acoperi cu un prosop și-l lași la loc cald 4 ore, până își dublează volumul. După aceea, crestezi cozonacul pe mijloc și-l ungi cu 50 g de unt. Îl dai la cuptorul bine încins 45 de minute, până trece testul scobitorii și se rumenește. Îl ornezi după imaginație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
culoare zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net