O reţetă gustoasă pe zi: Găluşte de cartofi cu costiţă

Ultima actualizare:

Preparare1. Se spală cartofii bine cu un burete, se pun la fiert (cu tot cu coajă) în apă cu puţină sare. Se scurg de apă şi, după ce se răcoresc, se curăţă de coajă şi se presează în blender până se formează un piure.2. Se amestecă piureul de cartofi cu oul bătut uşor, 3-4 linguri de făină, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine până se formează un aluat omogen. Se modelează pe planşeta bine înfăinată un sul din aluat. Se taie bucăţi care se rotunjesc între palme, se aplatizează şi se apasă cu degetul mare în mijloc pentru a face o adâncitură.3. Se fierb găluştele în apă cu sare circa 15 minute până când se lasă la fundul vasului. Se scot cu lingura de supă şi se aşază într-un vas termorezistent.4. Separat, se taie ceapa şi usturoiul rondele subţiri, se călesc în unt amestecat cu ulei până devin traslucide. Se scot din grăsime şi se aşază peste găluşte. În locul rondelelor de ceapă se rumeneşte uşor costiţa tăiată bastonaşe, apoi se aşază în vasul cu găluşte. Se lasă la cuptor circa 25 de minute şi se servesc calde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net