O reţetă gustoasă pe zi: Meringue cu mere
Ingrediente:
125 g unt,
200 g zahăr,
4 ouă,
350 g făină,
5 mere,
½ linguriţă scorţişoară.
Preparare:
1. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, gălbenuşurile şi făina. Vei obţine un aluat gros, mai puţin elastic. Dacă nu se leagă, mai adaugi puţină făină. Aduni aluatul într-o bilă şi-l pui la frigider 15 minute.
2. Între timp, speli merele, le cureţi de coajă, seminţe şi cotor şi le feliezi. Aluatul rece îl întinzi într-un strat de 0,5 cm pe masa dată cu făină, apoi îl pui într-o tavă. Pentru că este fragil, se poate rupe destul de repede, de aceea manevrează-l cu grijă! Deasupra pui feliile de mere şi presari scorţişoara. Dai tava la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până când merele se înmoaie, iar prăjitura se rumeneşte pe margini.
3. Baţi albuşurile cu restul de zahăr până obţii o spumă. Scoţi prăjitura de la cuptor, o acoperi cu spuma de albuşuri şi o mai dai din nou la copt 3-5 minute. Desertul este gata când se rumeneşte bezeaua.