O reţetă gustoasă pe zi: Pere în aluat

Ultima actualizare:

Preparare1. Amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe, adaugi un praf de sare, un gălbenuş, 2 linguri de apă rece şi frămânţi bine până devine un aluat omogen. Îl înveleşti într-o folie şi îl laşi la rece circa 30 de minute.2. Cureţi perele de coajă, păstrând codiţele. Separat, fierbi vinul cu zahărul, mierea, zeama de lămâie şi aromele. Când vinul începe să se îngroaşe puţin, dai focul mai mic şi introduci perele. Le laşi să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute, având grijă să nu se sfărâme. Le scoţi cu mare grijă, le laşi să se scurgă bine şi să se răcească.3. Întinzi aluatul în foaie subţire, din care tai benzi cu lăţimea de 1 cm. După răcire, umezeşti perele cu vinul în care au fiert şi le înfăşori cu benzile de aluat, începând de jos în sus, spre codiţă. Le aşezi apoi într-o formă şi le coci în cuptorul bine încins circa 25 de minute, până se rumeneşte aluatul. Le serveşti cu siropul în care au fiert sau cu sos de ciocolată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net