O reţetă gustoasă pe zi: Plăcinţele cu brânză şi stafide
Ingrediente
Pentru aluat:
40 g drojdie
100 g zahăr
250 ml lapte
75 g unt
600 g făină
1 praf de sare
1 pachet zahăr vanilat
2 ouă
Pentru umplutură:
250 g brânză dulce
1 ou
150 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
zahăr pudră pentru decor
25 g unt topit
Preparare
1. Amesteci şi frămânţi bine ingredientele pentru aluat, adăugând treptat untul topit până se încorporează. Laşi aluatul la dospit 40 de minute.
2. Amesteci brânza scursă bine cu oul, zahărul pudră şi zahărul vanilat până devin cremă. Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi tai pătrate de 10×10 cm. Pui câte o jumătate de lingură din crema de
brânză şi formezi plăcinţele.
3. Ungi o tavă cu unt, aşezi plăcinţelele, le ungi cu unt topit şi mai laşi să crească 15 minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 20 de minute. Înainte de servire, le presari cu zahăr pudră.