O reţetă gustoasă pe zi: Salată caldă de cartofi cu linte
Ingrediente Salată caldă de cartofi cu linte:
6 cartofi mici, 1 cană linte, ½ tijă țelină apio, 2 morcovi, 1 ardei gras, 3-4 linguri ulei, zeamă de lămâie, ulei, sare; Pentru sos: 200 g smântână grasă, 1 linguriță zeamă de lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, sare, câteva fire de rondele de ceapă pane, opțional.
Pentru sos, amesteci smântâna cu usturoiul, cu sare și cu zeama de lămâie, presari cepșoara tăiată mărunt, apoi îl dai la rece. Speli bine cartofii și morcovii, îi cureți și îi tai. Îi așezi într-o tavă, torni peste ei ulei, sare și piper după gust, apoi îi dai la cuptorul încins până se rumenesc și se pătrund. Îi scoți și îi pui într-un bol. Speli lintea și o fierbi 50 de minute, având grijă ca tot timpul să fie acoperită de apă. O scurgi, o lași la răcit și o răstorni în bol. Tai țelina rondele și o pui peste restul ingredientelor. Torni ulei și zeamă de lămâie, în funcție de cât o vrei de acră și amesteci ușor. Servești salata, cu sos și, dacă vrei, cu rondele de ceapă pane.