O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă de brânză și afine
Ingrediente:
Pentru aluat: îndulcitor natural, după gust, 2 gălbenuşuri, 1 ou, 100 g unt, sare, coajă de lămâie rasă, 1-2 linguri lapte, 250 g făină; Pentru umplutură: 25 g unt, 120 ml frişcă lichidă, 1 linguriţă gelatină, 1 esenţă de vanilie, 250 g brânză de vaci, îndulcitor natural, după gust, 200 g afine, pentru decor.
Preparare:
Pentru aluat, freci untul spumă, adaugi îndulcitorul, pui gălbenuşurile, oul, un praf de sare, coaja de lămâie, laptele şi la final făina. Amesteci aluatul fără să îl frămânţi. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai 30 de minute la frigider, ca să se întărească. Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Întinzi o foaie nu foarte groasă şi o aşezi într-o formă de tartă. Aşezi aluatul inclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute, până se coace frumos tarta. Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Baţi frişca şi pui esenţa de vanilie. Amesteci brânza de vaci cu îndulcitorul şi untul. Adaugi gelatina şi frişca bătută şi omogenizezi. Dai crema la frigider până se încheagă. Când s-a răcit, torni crema, o nivelezi şi decorezi cu afine proaspete.