O reţetă gustoasă pe zi: Clafoutis cu migdale
Preparare1. Se curăţă piersicile de coajă, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie felii, se presară cu puţin zahăr şi se lasă la rece până este gata aluatul.2. Se mixează untul cu zahărul, oul şi făina până se omogenizează, apoi se pune aluatul pe planşetă şi se frământă bine, până devine elastic, uşor de modelat. Se lasă la rece circa 30 de minute.3. Se amestecă amidonul cu laptele (din care se păstrează patru linguri), se pun pe foc până la punctul de fierbere, când se adaugă în fir subţire zahărul frecat cu cele trei gălbenuşuri şi oul întreg, plus cele patru linguri de lapte păstrat. Se pune compoziţia din nou pe foc şi se fierbe, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă la consistenţa unei creme. Se ia de pe foc şi se amestecă până se răcoreşte, apoi se freacă cu untul.4. Se întinde aluatul în foaie subţire cu care se tapetează o formă termorezistentă. Se presară cu pesmet, se adaugă feliile de piersici scurse de zeamă, se toarnă deasupra crema, se presară fulgii de migdale şi apoi se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute.