O reţetă gustoasă pe zi: Ştrudel cu migdale şi stafide
Preparare1. Pentru aluat, amesteci făina cu untul, oul, praful de sare şi apa. Frămânţi ingredientele până se omogenizează şi se formează un aluat. Îl laşi acoperit, la temperatura camerei, circa 45 de minute.2. Între timp, topeşti untul într-o tigaie şi rumeneşti pesmetul. Acoperi stafidele cu rom şi le laşi la macerat circa 20 de minute. Cureţi perele de coajă şi seminţe, le razi, le amesteci cu stafidele macerate, fulgii de migdale, scorţişoara măcinată, zahărul şi pesmetul rumenit.3. Întinzi aluatul în foaie subţire dreptunghiulară cu lungimea egală ca mărime cu tava în care se va coace ştrudelul. O ungi cu unt topit, întinzi deasupra umplutura cu pere şi migdale, apoi rulezi foaia cu umplutura în interior.4. Aşezi ştrudelul în tava unsă, îl ungi deasupra cu unt şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35-40 de minute. După răcire, îl pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie şi îl serveşti tăiat felii.