O reţetă gustoasă pe zi: Ştrudel cu migdale şi stafide

Ultima actualizare:

Preparare1. Pentru aluat, amesteci făina cu untul, oul, praful de sare şi apa. Frămânţi ingredientele până se omogenizează şi se formează un aluat. Îl laşi acoperit, la temperatura camerei, circa 45 de minute.2. Între timp, topeşti untul într-o tigaie şi rumeneşti pesmetul. Acoperi stafidele cu rom şi le laşi la macerat circa 20 de minute. Cureţi perele de coajă şi seminţe, le razi, le amesteci cu stafidele macerate, fulgii de migdale, scorţişoara măcinată, zahărul şi pesmetul rumenit.3. Întinzi aluatul în foaie subţire dreptunghiulară cu lungimea egală ca mărime cu tava în care se va coace ştrudelul. O ungi cu unt topit, întinzi deasupra umplutura cu pere şi migdale, apoi rulezi foaia cu umplutura în interior.4. Aşezi ştrudelul în tava unsă, îl ungi deasupra cu unt şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35-40 de minute. După răcire, îl pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie şi îl serveşti tăiat felii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net