O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă aromată cu nuca şi mere

Ultima actualizare:

Preparare1. Pentru umplutură, se curăţă merele de coajă, se scoate căsuţa seminţelor şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu 100 g zahăr, zeama şi coaja de lămâie, miezul de nucă tăiat grosier, stafidele, scorţişoară măcinată şi esenţă de vanilie, după gust.2. Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi cocă potrivit de tare. 3. Se ia ¾ din aluat şi se întinde într-o foaie, cu care se îmbracă o formă de tort cu pereţi detaşabili. Se presară pesmetul pe fundul formei, se toarnă compoziţia de mere şi se întinde aluatul rămas în foaie, care se aşază deasupra umpluturii. Se trasează cu un cuţitaş ascuţit linii (ca în imagine sau după inspiraţie) şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. Cu 10 minute înainte să fie gata, se scoate şi se unge cu ou bătut.4. Se lasă să se răcească în formă, apoi se scoate pe un platou de servit, se porţionează şi se serveşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net