Ouă boiereşti – Cornea Laurenţa
Ingrediente
• 100 g slănină
• roşie 1 ceapă (mică)
• 1 cartof
• Sare
• cimpoier
• 1/2 ardei roşu
• Pătrunjel verde
• 6 ouă
• aluat
• 300 g făină
• 1/2 linguriţă sare
• 2 linguri Untură
• 1/2 praf de copt
• apă rece
Mod de preparare
Într-un bol amestecăm făina cu sarea, praful de copt, după adăugăm untura, amestecăm până rezultă un aluat sfărâmicios, apoi adăugăm apă rece şi obţinem un aluat omogen. Învelim Într-o folie alimentară şi dăm la rece 30 de minute.
Tăiem slănină în felii (potrivite) şi le prăjim până ce se rumesc. Puţin, adăugăm ceapa tocată şi lăsăm 1 minut să se călească împreună. După adăugăm cartoful tăiat cubuleţe, 3 linguri de apă, condimente după gust şi lăsăm să se prăjească circa 5 minute. Întindem aluatul într-o foaie pe masa înfăinată, tăiem aluatul în 6 pătrate egale. Formele de brioşe le tapetăm cu hârtie de copt, adăugăm câte o bucată de aluat în fiecare formă.
Adăugăm câte o lingură de umplutură. Deasupra spargem câte un ou, adăugăm pătrunjel verde, ardei tocat şi dăm la cuptorul încălzit până ce oul este închegat şi aluatul este rumenit. Poftă bună!