Prăjitură delicioasă pe care toate gospodinele trebuie să o facă. E super simplu să o prepari!

Dacă vrei să faci ceva dulce, doar că nu ai foarte mult timp la dispoziție și vrei să fie și ceva ușor, aici este salvarea ta. Mai jos îți prezint una dintre cele mai simple și delicioase rețete de prăjituri, chocoflan, potrivit Bucătăraș.

Ingrediente:

Pentru blat ai nevoie de :

-        4 ouă;

-        150 g zahăr;

-        200 ml lapte;

-        3 lg cacao;

-        300 g faină;

-        50 ml ulei;

-        1 plic praf de copt.

Pentru a face caramelul ai nevoie de 250 de grame de zahăr.

Iar pentru cremă ai nevoie de:

-        6 ouă;

-        800 ml lapte;

-        100 g zahăr;

-        1 linguriță de esență vanilie.

Din aceste ingrediente îți vor ieși aproximativ 18 porții, iar timpul de preparare este de circa 120 de minute.

Mod de preparare:

Înainte de a prepara prăjitura, asigură-te că ai o tavă suficient de adâncă de aproximativ 33 x 23 cm, care să încapă într-o altă tavă adâncă, în acest fel vor trebui puse la cuptor. Apoi, primul pas este de a carameliza zahărul care, ulterior, trebuie turnat într-o tavă de 32 x 20 cm. Caramelul trebuie întins repede, pentru că se va întări și nu se va mai putea lucra cu el.

Urmează prepararea cremei. Separat, într-un alt vas, se amestecă ouăle, laptele, esența de vanilie și zahărul și se mixează toate ingredientele pentru 2-3 minute.

Peste caramelul care se află deja în tavă, se pune crema de lapte și ouă. Tava în care se află caramelul și crema se pune într-o altă tavă mai mare, poate fi chiar și cea de la cuptor, iar în cea de la bază se toarnă puțină apă. Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă în jur de o oră, o oră jumătate, în funcție de cuptor, până când crema se va întări. Îți vei da seama când este crema făcută atunci când o miști, dacă nu se mișcă este gata.

Pentru blat se mixează toate ingredientele pentru 2-3 minute, până când iese un aluat lichid și dens, asemănător cu o smântână mai groasă. După gust, se mai poate pune esență de rom.

Apoi, peste cremă, se toarnă blatul. Întinde uniform blatul și introdu în cuptor cele două tăvi, în cea de dedesubt mai pune apă și ține-o la cuptor până când va trece testul scobitoarei (dacă aluatul nu se mai lipește de scobitoare, prăjitura poate fi scoasă). În general, trebuie ținută la cuptor în jur de 30-40 de minute, dar variază de la un cuptor la altul.  

După ce prăjitura este gata, se scoate de la cuptor și se lasă la răcit aproximativ 20-30 de minute. După care, într-o tavă mai mare, se întoarce prăjitura cu susul în jos. Trebuie să pui tava mai mare peste tava în care este prăjitura și o întorci repede. Să ai mare grijă că poate curge caramelul care încă este fierbinte.

După ce s-a răcit complet, desertul se poate servi sau se poate păstra la frigider. Se mai poate mânca alături de fructe proaspete sau din compot, după gust.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net