Prăjitură din pişcoturi şi cremă mascarpone - Daniela Butnaru
Ingrediente
40 de pişcoturi
Crema
250 g mascarpone
100 ml smântână pentru frişcă
2 linguri de zahăr pudră
vanilie (o linguriţă extract sau o lingură de esenţă )
Pentru însiropat pişcoturile
250 ml lapte
1 lingură cu vârf de zahăr pudră
vanilie (o linguriţă extract sau o lingură de esenţă )
Decor
50 – 60 g fulgi de cocos
50 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Eu am împărţit cantitatea cremei în două părţi egale, iar într-una din ele am pus puţină cacao.Prima dată preparaţi crema. Puneţi într-un bol mascarponele, smântână pentru frişcă, zahărul pudră, vanilia şi mixaţi doar până când obţineţi o cremă consistentă. Apoi transferaţi-o într-un sac a pochè. Laptele îl amestecaţi cu zahărul pudră şi esenţa într-un vas şi începem să montăm prăjiturelele.
Însiropăm bine câte două trei perechi de pişcoturi. Puneţi crema pe toată lungimea pişcoturilor, acoperiţi cu perechile lor şi tăvăliţi-le apoi prin nucă de cocos. Procedaţi aşa până când terminaţi ingredientele. Topiţi ciocolata şi cu ajutorul unei furculiţe jucaţi-vă pe prăjiturele. Puneţi-le la rece câteva ore sau chiar peste noapte. Sunt mult mai bune a două zi. Poftă bună!