Prăjitură fină cu cremă de griş - Ermina Vlăsceanu
Ingrediente:Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 3 plicuri de zahăr vanilinat şi 6 linguri de făină.Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, ca la chec, apoi se adaugă faina, amestecând uşor cu lingura. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit în cuptorul încălzit înainte.Crema:
200 ml lapte, 2 linguri de griş, 7 linguri de zahăr pudră, un pachet de unt (200 g).Într -o crăticioară se fierbe laptele cu grişul apoi se lasă să se răcească. Separat se freacă untul şi se adaugă treptat zahărul pudră. Se ia câte o linguriţă din griş şi se adaugă peste unt, frecând în continuare.Cu această crema se unge blatul răcit.Nuci caramelizate: 100 g zahăr, o lingură de apă, 100 g nuci măcinate. Se amestecă zahărul cu apa şi se pune pe foc până capătă o culoare aurie apoi se incorporează şi nucile măcinate. Se răstoarnă pe un tocător umezit şi se lasă să se răcească. Se pisează cu ajutorul ciocanului pentru şniţele apoi se presară peste cremă.Prăjitura se lasă până a doua zi când se taie în bucăţi. Poftă bună!