Pui umplut cu mere - Brînduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente:
-1 pui de circa 2 kg.,
-5 mere,
-50 g unt,
-1 linguriţă sare,
-1 linguriţă zahăr,
-1 căniţă de vin alb.
Mod de preparare:
- Se taie fiecare măr în câte opt felii şi se pun într-un castron cu vinul alb şi puţin zahăr.
- Se spală puiul, se scot măruntaiele şi se lasă la scurs, apoi se unge cu sare, prin interior şi se umple cu mere. Se aşază pe un pat de mere în tavă, se fac buzunăraşe la pui în care se introduc vârfurile de la aripi şi marginile copanelor, se introduc bucăţi mici de unt în buzunăraşe şi câteva felii de mere, mai fine.Se toarnă vinul peste pui, untul în bucăţi mici, se aşază capacul peste tavă şi se dă tava la cuptor la foc iute. Să aveţi poftă dragilor!