Pulpe de curcan cu vin alb, la cuptor- Alina Bogdan
Ingrediente: 1 kg pulpe de curcan, 250 ml vin alb, 100 ml ulei de măsline, 2 cepe albe, 3-4 căţei de usturoi, sare, piper boabe, boia dulce, busuioc, foi de dafin.
Mod de preparare: Se spală pulpele de curcan cu apă rece şi se taie grăsimea de pe margini.
Într-un vas se aşează pulpele şi se condimentează după gust cu sare, boia dulce şi piper proaspăt măcinat.
Într-un alt castron se pun 250 ml vin, 100 ml ulei de măsline şi 3-4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt şi se toarnă amestecul peste pulpele de curcan.
La final se adaugă 2 cepe tăiate julien, câteva foi de dafin şi busuioc. Se acoperă vasul cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru minim 4 ore. Pentru a avea un gust deosebit pulpele de curcan trebuie ţinute în această marinată pentru a deveni mai gustoase şi mai fragede.Se încinge cuptorul în prealabil la 200 grade şi se introduce tava pentru aproximativ o oră şi jumătate.
Din când în când se stropesc pulpele cu zeama din tavă.
Se serveşte alături de o garnitură de cartofi acordeon, pepeni muraţi şi un pahar de vin alb sec.
Poftă bună!