Quiche cu zucchini – Geanina Ciobanu
Aluat:
• 350 g făină
• 1/2 pahar cu apă călduţă
• 150 g unt
• sare
• piper
• Umplutură:
• 4 ouă
• 350 ml smântână groasă
• 1 zucchino (dovlecel verde) tăiat felii
• 1 roşie mică tăiată felii
• 1 ceapă roşie tocată mărunt
• 7 linguri brânză (eu am folosit de capra,dar nu e obligatoriu)
• sare
• piper
• puţin ardei iute măcinat (peperoncino)
Aluat:
Se amestecă ingredientele de mai sus şi se frământă un aluat nelipicios pe care îl dăm la frigider pentru 1 ora, după care întindem o foaie şi o aşezăm frumos într-o tavă rotundă unsă cu unt şi tapetata cu făină.
Dăm la cuptorul preîncălzit (150°) pentru câteva minute, apoi amestecăm ingredientele pentru umplutură şi răsturnăm compoziţia în tavă. Introducem din nou în cuptor pentru 40-45 minute, până când se rumeneşte frumos.