Reţeta câştigătoare: Prăjitura «Regina Maria»
Câştigătoarea nostră se numeşte Andreea Maris. Ea va primi o tigaie wok.
Ingrediente
Blat1: 6 ouă, 1 cană zahăr, 6 linguri ulei, 6 linguri apă şi o cană făină.
Blatul 2 (care la final se pune peste blatul 1) se prepară din următoarele ingrediente: 6 albuşuri, o cană de zahăr, 3 linguri făină, 200 grame nuci.
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul, iar nucile tocate mărunt şi prăjite şi făina se pun la final în compoziţie. Atât blatul 1, cât şi blatu 2, se pun la cuptor în tăvi separate, tapetate cu hârtie de copt, circa 20 de minute, la foc mediu (până trec testul cu scobitoarea). Apoi se scot şi se lasă la răcit. Crema: 6 gălbenuşuri se freacă cu o cană de zahăr şi 3 linguri de apă şi se pun pe foc să fiarbă. Aproape de final se adaugă 200 grame de unt. Lăsăm crema să se răcească. Asamblare: Pe o tavă punem prima dată blatul 1, apoi întindem o parte din cremă. Urmează blatul 2 şi deasupra iar cremă. La final radem ciocolată pe deasupra. Punem prăjitura la frigider câteva ore înainte să o tăiem. Să aveţi poftă!