Reţeta câştigătoare: Rulouri rapide cu căpşuni - Clementina Stoicescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Clementina Stoicescu. Ea va primi un set cu ibric şi râşniţă electrică.
Ingrediente:
800 g aluat foietaj; Crema: 4 ouă, 200 g zahăr brun, 800 ml lapte, 2 linguri amidon, 1 pliculeţ vanilie bourbon, 60 g unt; Decor: căpşuni, sos de ciocolată şi zahăr pudră;
Mod de preparare:
Mai întâi lăsăm să se dezgheţe aluatul, îl tăiem în fâşii lungi de grosimea degetului mare. Înfăşurăm fiecare fâşie pe forma de rulou şi o aşezăm în tava specială pentru rulouri (adică nişte cuie înfipte într-o placă care să încapă în tavă de la aragaz). Dăm tava la cuptorul preîncălzit, sunt gata când încep să se rumenească. Le scoatem din cuptor, scoatem rulourile şi lăsăm la răcit.
Preparare cremă:
Într-o cratiţă cu fundul dublu punem ouăle, adăugăm zahărul, omogenizăm, apoi adăugăm amidonul şi vanilia bourbon, amestecăm bine să nu se formeze cocoloaşe, subţiem cu laptele şi punem cratiţa pe foc. Amestecăm continuu până ce se îngroaşă crema, dăm de pe foc, adăugăm untul şi mestecăm bine. Acoperim cratiţa cu folie alimentară să nu prindă pojghiţă. Luăm fiecare rulou în parte şi îl umplem cu crema încă călduţă, aşezăm deasupra câte o căpşună şi turnăm deasupra sos de ciocolată, apoi pudrăm cu zahăr. Poftă bună!