Rețeta tradițională de care ne vom îndrăgosti de la prima înghițitură! Cum pregătim ușor ciorba ardelenească de vițel
Este o rețetă tradițională delicioasă, de care ne vom îndrăgosti imediat! În numai câțiva pași simpli, vom putea pregăti faimoasa ciorbă ardelenească de vițel!

Dacă suntem în căutarea unei rețete tradiționale ușor de pregătit, avem noroc! Această ciorbă delicioasă nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, pe care le vom găsi ușor în toate magazinele din țară!
La final, vom avea o mâncare gustoasă, cu un gust tradițional la care ne vom întoarce mereu cu drag.
Ce ne trebuie pentru ciorba ardelenească de vițel
Pentru a prepara această ciorbă delicioasă avem nevoie de 500 de grame de carne de vițel, câteva oase, 3 – 4 morcovi, doi păstârnaci, două rădăcini de pătrunjel, jumătate de rădăcină de țelină, o ceapă roșie, 250 de grame de mazăre boabe, 2 – 3 cartofi, dar și câteva frunze de țelină și de pătrunjel.
De asemenea, ne trebuie și sare, piper, chimen, cât și puțină boia. Pe lista ingredientelor necesare se mai află și o crenguță de cimbru, 200 ml de suc de roșii, o foaie de dafin, cât și 1 – 2 linguri de ulei. În același timp, pentru dres ne vor trebui cam 3 – 4 gălbenușuri, 500 de grame de smântână, cât și verdeață pentru decor.
Cum pregătim ușor ciorba de vițel
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să punem carnea la fiert, alături de puțină sare, piper, cât și chimen. În mod normal, va trebui să stea pe foc cam 45 de minute, pentru a deveni suficient de fragedă. Între timp, vom curăța zaravaturile, după care le vom tăia în cubulețe cât mai mici.
Morcovii trebuiesc căliți cam două minute în tigaie, cu puțin ulei. Apoi, după ce a fiert carnea, o vom scoate și o vom mărunți cât mai bine. Pasul următor este să reintroducem totul în supă, alături de legume și de zarzavaturi, potrivit savoriurbane.com. Tot acum adăugăm și frunzele de pătrunjel și țelină, însă nu trebuie să uităm că mazărea poate fi adăugată mai târziu, deoarece fierbe mult mai repede.
După ce totul a dat în fiert, putem adăuga dafinul, cimbrul, puțin piper măcinat, cât și chimen. Iar pentru un gust tradițional, cam două lingurițe rase de boia dulce ar trebui să fie suficiente. După ce totul a fiert, va trebui să îndepărtăm crenguțele de cimbru și foile de țelină.
Iar acum, ne putem ocupa de pasul final! Practic, vom freca smântâna cu gălbenușurile de ou, apoi adăugăm câteva linguri de supă. După ce ne asigurăm că nu există cocoloașe, putem să dregem supa. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!