Ruladă cu cremă de cocos şi ciocolată – Mirela Luca
Avem nevoie de:
Pt.blat:
• 5 albuşuri
• un praf de sare
• 5 lg zahăr
• 1 plic zahăr vanilat
• 4 lg făină
• 2 lg gris
• 1 lingură praf de copt
Pt. cremă:
• 200 ml lapte
• 4 lg zahăr
• 2 lg griş
• 50 g ciocolată amăruie
• 100 g nuca de cocos
• 100 g unt
Pt. ornat:
• 3 pătrăţele mari de ciocolată amăruie
• 4-5 lg lapte
• pepite de ciocolată albă
Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Când s-au făcut spumă se adaugă zahărul pe rând, apoi zahărul vanilat şi se mixează bine până se obţine o spumă densă şi lucioasă. Separat se amestecă făină, grişul şi praful de copt. Se toarnă în două reprize peste albuşuri şi se amestecă cu grijă până se omogenizează. Se toarnă compoziţia în tavă de la cuptor, tapetata cu hârtie de copt. Se da la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor şi se aşează ruladă cu hârtia de copt pe un prosop de bucătărie, umed. Se rulează cu tot cu prosop şi se lasă să se răcească. Între timp se pune laptele la fiert împreună cu zahărul. Când începe să fiarbă se pune grişul în ploaie, se amestecă continuu şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute. Se pune ciocolata şi se amestecă până se topeşte aceasta, iar la final se pune nuca de cocos şi untul. Se omogenizează bine, apoi se lasă să se răcească. Se desface rulada şi se scoate hârtie de copt cu grijă. Se unge foaia cu toata crema, apoi se rulează strâns. Se dă la rece până se pregăteşte ciocolata pentru ornat. Într-un ibric se pune ciocolata cu laptele şi se încălzeşte uşor până ce aceasta se topeşte şi devine puţin mai fluidă. Aşa călduţă se toarnă peste ruladă dungi şi dunguliţe, iar deasupra se presară cu pepite de ciocolată albă. Se dă din nou la rece, apoi se feliază şi se serveşte.