Secretele de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de cea mai bună dulceață. Papilele tale gustative se vor simți răsfățate

Prepararea dulcețurilor poate fi o probă destul de grea pentru gospodine. Uneori nu se leagă siropul cum trebuie şi mucegăieşte peste iarnă, alteori o laşi prea mult pe foc şi devine ca un clei, iar apoi îţi este imposibil să o întinzi pe pâine sau peste blaturile de prăjituri. Pentru a nu mai trece prin astfel de experienţe, iată ce sfaturi să pui în aplicare pentru a obţine cele mai aromate gemuri şi dulceţuri.

Trucuri care te vor ajuta să prepari dulceață Foto: Pixabay.com
Trucuri care te vor ajuta să prepari dulceață Foto: Pixabay.com

Adaugă puţin suc de lămâie

Pentru ca siropul să se închege mai repede, adaugă câteva linguri de zeamă de lămâie. Nu adăuga sucul de lămâie la final, deoarece nu va mai fi la fel de eficient, ci dimpotrivă, siropul va avea o consistenţă mai lichidă.

Ţine fructele la macerat peste noapte

În loc să adaugi apă în dulceţuri, pentru a nu se arde, le poţi pune la macerat peste noapte împreună cu zahăr. Aşa îşi vor lăsa siropul şi va trebui să le fierbi mai puţin. În acelaşi timp, pentru ca lichidul să se evapore cât mai repede, fierbe dulceaţa în vase întinse şi nu în cele cu pereţii înalţi.

Fierbe fructele până când cantitatea lor scade la jumătate 

Nu este nevoie de capac. Nu este nevoie de apă, decât în cazul acelora care nu conțin suficient lichid cum sunt nucile verzi. În rest, toate fructele vor lăsa zeamă atunci când le încălzești.

Fierbe dulceața la foc mic 

 Fierbe întotdeauna dulceața sau gemul la foc foarte mic, în oale de calitate (ceramice, de inox sau emailate cu fund dublu). Dacă este cazul folosiți o bucată de tablă între flacără și oală. 

Ai grijă la cantitatea de zahăr folosită

Una dintre principalele greșeli frecvente este folosirea unei cantități necorespunzătoare de zahăr. Este important să respectăm proporțiile stabilite în rețeta noastră de dulceață, pentru a obține un echilibru perfect între gustul dulce și aciditatea fructelor.

Adăugarea de prea mult zahăr poate supraîncărca dulceața și poate îndepărta gustul natural al fructelor. Pe de altă parte, prea puțin zahăr poate duce la o dulceață acrișoară și nu va permite păstrarea pe termen lung a dulceții.

Folosește borcane sterilizate 

Dulceața trebuie să fie pusă în borcane la cât mai puțin timp după ce a fost preparată. Borcanele trebuie să fie spălate, uscate și sterilizate, iar capacele să fie noi, pentru a se închide etanș. Borcanele se vor așeza pe un blat din lemn, pentru că acesta preia din căldură. De asemenea, borcanele nu trebuie să se atingă între ele, pentru că există riscul să se spargă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
banner jocuri de noroc png
prajitura cu prune jpeg
1 zodii ghinioniste jpg jpeg
ten perfect 600x400 jpeg
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
MixCollage 29 Jun 2024 09 04 PM 4666 jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net