Dulceață de gutui. Cum făceau bunicii delicioasă rețetă

15 octombrie 2021
image
FOTO: retetefeldefel.ro

Gutui tăiate cubulețe și fierte în sirop de zahăr, o conservă minunată, aromată și delicioasă. Rețeta simplă, fără conservanți, așa cum o făceau bunicile voastre, o găsiți mai jos!

Ingrediente:

1 kg gutui (cântărite după curățare)

900 g zahăr

500 ml apă

zeama de la o jumătate de lămâie

2 felii

Mod de preparare:

Spălați gutuile, curățați-le de coajă și coatoare, apoi tocați-le cubulețe. Puneți cubulețele de fructe într-un bol în care ați pus apă și două felii de lămâie sau lime. Astfel nu se vor înnegri prea tare.

În vasul în care veți face dulceață, puneți zahărul, apa și cele două felii de lămâie. Fierbeți timp de 5 minute, până când se va forma un sirop legat. Adăugați gutuile tocate (scurse de apă, evident) și zema de la o jumătate de lămâie. Fierbeți până când fructele devin translucide și dulceață este legată.

Transferați dulceața de gutui în borcane spălate și sterilizate. Înfiletați capacele și așezați borcanele cu capacul în jos și lăsăți-le să se răcească complet (le puteți pune și sub prosoape de bucătărie). După răcire etichetați-le și așezați-le în cămară.

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png