Secretele pentru o ciorbă de pește ca în Delta Dunării. Iată cea mai bună rețetă dezvăluită de gospodinele cu experiență
Ciorba de pește este o adevărată delicatesă culinară. Totuși, se știe că cea mai bună ciorbă se găsește în Delta Dunării și că cea mai bună rețetă este făcută cu apă din fluviu. Totuși, nu pentru toți este accesibil acest lucru, însă există soluții. Iată secretele pentru rețeta făcută de cele mai iscusite gospodine.
Secretele pentru o ciorbă de pește ca în Delta Dunării
Se spune că cea mai bună ciorbă de pește este cea făcută cu apă din Dunăre. Cum nu pentru toată lumea este posibil așa ceva, iată că există și alte trucuri. În primul rând, esențial este să selectăm peștele din surse proaspete și diverse. Optăm pentru 5-6 specii diferite, incluzând atât pești răpitori, cât și fitofagi (precum știuca, crapul, somnul, plevușca, mreana, caras și alții). Diversitatea acestor specii va conferi preparatului un gust și o aromă excepțională, conform Clickpoftăbună.ro.
Este important să alegem peștii mai mici din captura pescarilor. Aceștia sunt eviscerați și apoi fierți în întregime într-o oală, folosind o cantitate generoasă de apă. Adăugăm și capetele și cozile pentru a intensifica aroma. După ce acești pești au fiert și supa capătă o aromă bogată, trecem la strecurarea ei, păstrând doar lichidul limpede. Acest lichid este din nou pus la fiert pentru a se concentra gustul.
Ultimul pas constă în adăugarea celor mai bune bucăți de pește, cele cu o cantitate generoasă de carne, cum ar fi medalioanele sau fileurile.
Cea mai bună ciorbă de pește ca în Delta Dunării
Ingrediente: 1 kg pești mici (guvizi, cărășei etc.), 1 cap și o coadă de crap, 1 kg rondele de crap, novac, somn, șalău, știucă, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 roșii, sare, oțet, după gust, pătrunjel, leuștean.
Mod de preparare:
Începi prin a curăța peștii de solzi și intestine, apoi îi speli cu grijă. Urmează să-i pui la fiert într-o oală cu 4 litri de apă și puțină sare. În acest proces, includem peștii mici, capul și coada de crap. Pe parcurs, este important să îndepărtezi periodic spuma care se formează la suprafață. Lăsăm totul să fiarbă timp de 20-30 de minute, apoi strecurăm zeama.
În paralel, ne ocupăm de cepe și morcovi, pe care îi curățăm și spălăm, apoi îi tocă, mărunt. De asemenea, curățăm cartofii și îi tăiem sub formă de cuburi. Aceste legume le punem la fiert în supa de pește, iar după 15 minute adăugăm bucățile consistente de pește și roșiile date prin răzătoarea mare.
Condimentăm cu sare, după gust, și mai lăsăm ciorba să fiarbă încă 15 minute. Pasul final în pregătirea ciorbei tradiționale de pește constă în acrirea ei, un aspect important în gastronomia specifică Deltei Dunării. Este de menționat că acest tip de ciorbă nu se acrește cu borș, ci cu oțet.
Astfel, adăugăm oțetul în funcție de preferințe, și lăsăm amestecul să stea pe aragaz încă 2 minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă. Oprim focul și presărăm verdeața tocată peste ciorbă pentru un plus de prospețime și gust, conform rețetei de pe Clickpoftăbună.ro.