Secretul celui mai cremos pilaf, folosit în marile restaurante. Iese perfect de fiecare dată și merge de minune alături de murături

Pilaful de orez este unul dintre cele mai gustoase și apreciate preparate culinare din bucătăria românească. Servit în propria casă sau la restaurant, una dintre cele mai mari provocări pe care o reprezintă această rețetă este de a fi una cremoasă. Mai jos afli care este secretul. 

Cum gătim pilaf de orez / foto: Pixabay
Cum gătim pilaf de orez / foto: Pixabay

Pe social media a devenit viral un videoclip explicativ în care este gătit pilaf de orez cu carne de pui. Ingredientele nu sunt deloc unele sofisticate și majoritatea se regăsesc deja în mai toate casele românilor. 

Cum gătim cel mai gustos pilaf de orez cu pulpe de pui 

Pe platforma de socializare TikTok putem găsi cu o mai mare ușurință diverse rețete atunci când rămânem în pană de inspirație sau dorim să ne ușurăm munca în bucătărie. Pentru un pilaf de orez extrem de gustos și cremos, secretul este parmezanul. Urmează pașii și cantitățile de mai jos: 

„Am folosit 1 kilogram de pulpe de pui pe care le-a pus într-o oală încăpătoare încât să le acopăr, sare, și le-am lăsat la fiert. Am spumat bine carnea, am adăugat țelină, țelină rădăcină, morcov, o ceapă, jumătate de ardei roșu și le-am lăsat la fiert pentru 40 de minute. 

Între timp am tocat mărunt câteva codițe de ceapă verde. Dacă nu le ai, le poți omite sau le poți înlocui cu ceapă normală. Am folosit și o ceapă galbenă pe care am tocat-o mărunt. Jumătate de ardei roșu, țelină - poți pune mai multă sau mai puțină, în funcție de preferințe, 3 căței de usturoi zdrobiți și tăiați mărunt, 2 morcovi de mărime medie pe care i-am răzuit. 

Când supa a fost gata, am scos pulpele de pui, le-am pus într-un castron și le-am lăsat puțin să se răcească. Legumele le vom folosi la o salată. Am condimentat carnea cu sare, piper negru, boia dulce, ulei de măsline, cam vreo 2 linguri, am amestecat totul bine și am pus într-o tavă. Am presărat parmezan pe deasupra și le-am lăsat la 200 de grade Celsius, pentru 20 de minute. 

Am călit legumele pentru 10 minute, la foc mediu. La o cană de orez, eu adaug 4 căni cu supă de pui. În felul acesta, iese foarte cremos. Am condimentat cu sare, am adăugat frunze de dafin și am lăsat totul la foc mic, până când apa s-a evaporat. La final am presărat un pumn de parmezan și, crede-mă, este cea mai bună rețetă pe care poți s-o faci”, se arată într-un clip video postat de Maria Panaite, pe pagina de TikTok yummy.exert. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net