Strugurii, buni pentru ochi
Albi, negri sau mai roşietici şi cât se poate de zemoşi, strugurii sunt vedetele sezonului. Nutriţioniştii spun că aceste fructe sunt un remediu natural care n-ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră.
Strugurii roşii, buni pentru inimă
Conţin un antioxidant cu efecte benefice în menţinerea sănătăţii organismului nostru numit resveratrolul care se găseşte cu precădere în strugurii roşii.
Atenţie, însă! Nu îndepărtaţi coaja fructelor! Aceasta conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi. Consumaţi frecvent, strugurii ne întăresc inima şi echilibrează nivelul de glucoză din sânge. Ajută şi la întărirea imunităţii şi la îmbunătăţirea vederii.
Strugurii albi, sursă de fier
Consumaţi-i cu încredere în această perioadă! Strugurii albi au puţine calorii şi niciun pic de colesterol. Conţin o cantitate mare de fier şi potasiu, minerale foarte importante pentru organism. Cu ajutorul lor, aceştia menţin sănătatea ficatului şi a rinichilor şi ajută digestia.
Strugurii negri, recomandaţi în dietă
Culoarea închisă se datorează flovonoizilor, compuşi antioxidanţi deosebit de importanţi pentru organism.
Aceştia sunt cunoscuţi pentru numărul mare de beneficii pentru sănătate: conţinut ridicat de nutrienţi, precum vitamina C, vitamina B, proteine, potasiu şi mangan.
De asemenea, aceştia au puţine calorii, dar multe fibre dietetice, calitate ce-i recomandă şi în diete.