Tort cu kiwi, cea mai simplă rețetă
Tort cu kiwi! Un desert delicios, pe care trebuie să-l încerci măcar o dată.
O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci! Se prepară în 45 de minute și te va cuceri pe loc. Tortul cu kiwi este răcoros și delicios.
Ingrediente blat tort cu kiwi
- 6 ouă,
- 6 linguri zahăr,
- 6 linguri făină,
- 2 linguri rom sau coniac
- 3 albuşuri,
- 180 g zahăr,
- 200 g unt,
- zeama şi coaja de la 1 lămâie
- 3 kiwi
Mod de preparare Tort cu kiwi
Freci ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Adaugi treptat făina, amesteci şi apoi torni compoziţia într-o formă rotundă de tort, unsă şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute. Pentru cremă, baţi albuşurile cu zahărul, într-un vas la bainmarie, până se întăresc. Iei vasul de pe foc, adaugi zeama şi coaja de lămâie, continuând să baţi energic. Laşi apoi la răcit. După ce s-a răcit, adaugi, câte puţin, untul bătut spumă. Tai blatul de tort în două felii orizontale, le stropeşti cu rom (sau coniac), umpli cu 2/3 din cantitatea cremei, montezi tortul şi îl îmbraci cu restul cremei. Ornezi cu felii de kiwi şi laşi la rece până în momentul servirii.
Citește și: