Tort curcubeu – Daniela Gospodariu
Ingrediente
9 ouă
300 g zahăr
300 g făină
5 linguri ulei
esenţă de vanilie
colorant alimentar
250 g mascarpone
ciocolată albă
500 g frişcă lichidă
zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, în timp ce într-un vas mixăm toate ingredientele pentru blat, cu excepţia colorantului alimentar (se mixează ouăle întregi cu zahărul, după care adăugăm uleiul, esenţa şi la final făina în ploaie).
Când compoziţia a devenit omogenă, o împărţim în şapte părţi egale şi o punem în boluri separate. Adaugă coloranţii în boluri şi amestecă până când obţinem o culoare uniformă. Aşezăm, pe rând, cantităţile în tavi şi le coacem la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Crema o preparăm prin mixarea cremei mascarpone cu zahăr pudră şi ciocolată albă topită. Pentru a asambla tortul curcubeu, trebuie să punem între feliile de blat colorate câte un strat de cremă. Putem aşeza culorile în ordinea dorită sau în ordinea culorilor curcubeului. La final decorăm tortul cu frişcă în culorile curcubeului.