Tort «Pădurea Neagră» - Ciobanu Roxana
Ingrediente:
Pentru blat: 6 ouă, 9 linguri zahăr, 6 linguri făină, 3 linguri cacao, 3 linguriţe rase praf de copt, 3 lingurite zahăr pudră cu păstăi de vanilie.
Crema: 300 g smântână, 200 ml frişcă lichidă, 3 linguri zahăr pudră, 3 linguriţe extract de vanilie, 350 g vişine cu cireşe, 1/2 cană compot de vişine fără fructe, 60 g ciocolată cu lapte, cireşe pentru decor.
Mod de preparare:
Blatul: Puteţi coace tot blatul, însa eu am ales să fac foile separat. Două ouă le mixăm spumă cu 3 linguri de zahăr. Adăugăm o linguriţă praf de copt, o linguriţă zahăr pudră cu păstăi de vanilie, apoi 2 linguri făină. La final încorporăm o lingură de cacao cernută. Tapetăm o tavă de de 20 cm cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia. O introducem în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 10-12 minute. Când este gata scoatem foaia de blat şi o lăsăm să se răcească. La fel procedăm şi cu celelalte două.
Crema:
Într-un bol punem smântâna şi frişca lichidă, dar să fie de la frigider. Le mixăm puţin la viteză mică, adăugăm zahărul pudră, extractul de vanilie. Mărim viteza la mixer până crema devine o spumă. Să nu o bateţi nici prea mult să nu se întărească prea tare. Crema o împărţim în 3 părţi egale. Spălăm vişinele şi cireşele, îndepărtăm codiţele şi scoatem sâmburii. Pe un platou aşezăm prima foaie de blat şi în jurul său un inel detaşabil. O însiropăm cu compot, punem prima parte de cremă, o nivelăm, apoi împingem jumătate din fructe în cremă. Aşezăm foaia a doua, însiropăm, a doua parte din cremă, restul de fructe, şi a treia foaie însiropată. Dăm tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi îl scoatem şi îl îmbrăcăm în restul de cremă. Ciocolata o mărunţim şi îmbrăcăm marginile tortului. Deasupra decorăm cu cireşe. Îl mai dăm putţin la rece apoi servim.