Trucuri rapide pentru a frăgezi carnea de porc. Ce rol au lâmâia și laptele bătut
Anul acesta, friptura de Crăciun îți poate ieși perfect, dacă ții cont de câteva sfaturi importante. Pregătirea bucăților de carne este un pas la fel de important ca și gătirea lor. Iată cum poți marina și felia corect!
Marinează carnea cu substanţe acide
Substanţele acide precum oţetul te ajută să frăgezeşti fibrele de carne. Un truc simplu este să înmoi carnea într-o marinată făcută cu zeamă de lămâie sau limetă, oţet, lapte bătut sau chiar iaurt, scrie clickpoftabuna.ro, care prezintă o serie de sfaturi despre frăgezirea cărnii.
Zeama de lămâie sau limetă, oţetul, laptele bătut sau chiar iaurtul te pot ajuta să frăgezeşti chiar şi cele mai „dure“ proteine de origine animală. Secretul este să nu laşi carnea în marinată prea mult timp, deoarece acizii din ingredientele sosului slăbesc prea mult structura proteinei din carne, ceea ce înseamnă că friptura ta este prea moale şi seamănă cu un terci. Stabileşte un timp de marinare cuprins între 30 de minute şi 2 ore, dar verifică periodic ca să vezi dacă carnea ta începe să arate ca şi când ar fi fiartă sau gătită pe margini. Aşa îţi vei da seama dacă ai lăsat carnea prea mult timp la marinat.