Trufe de ciocolată – Elena Harabagiu

Ultima actualizare:

    Trufe de ciocolată
Trufe de ciocolată

Ingrediente: 

120 ml smântână lichidă pentru frișcă200 g ciocolată amăruie (50-60%)30 g unt2 linguri de rom/coniac/esență de rom (opțional)nucă de cocos şi glazură de ciocolată pentru decor (100 ml frişcă +100g ciocolată)                                         

Mod de preparare:                                                                                                  

Tăiați ciocolata în bucățele mărunte. Puneți bucățelele într-un bol termorezistent. Smântâna lichidă se pune la încălzit la foc mic, mediu împreună cu untul tăiat bucățele. Când aproape începe să fiarbă, se ia de pe foc și se varsă peste bolul cu ciocolată. Așteptați 1, 2 minute și apoi cu o spatulă sau lingură de lemn, amestecați ușor până ciocolata se topește complet.                                                                            

Adăugați cele 2 linguri de rom, amestecați și lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei.

Turnaţi compoziţia într-o tavă tapetată cu folie de plastic. Nivelaţi şi daţi la frigider câteva ore, până se întăreşte. Scoateţi ciocolata din tavă cu ajutorul foliei. Tăiaţi pătraţele, dreptunghiuri, pe care le puteţi glazura sau decora cu nucă de cocos. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net