Cu ce modificări vine noul iPhone 14. Va renunța la cardul SIM?

#Best buys
Ultima actualizare:

Compania Apple se pregătește să renunțe la modelele de iPhone care au cartelă SIM fizică, începând cu septembrie 2022, potrivit unui raport. Compania nu a confirmat sau infirmat încă speculațiile, însă. Iată ce ar presupune acest lucru!

Ce schimbări ar putea apărea la iPhone 14 Foto: Forbes
Ce schimbări ar putea apărea la iPhone 14 Foto: Forbes

Modelele de iPhone în cauză ar include, în schimb, doar suport eSIM (o rețea de sine stătătoare) pentru conectivitate la rețeaua celulară. Schimbarea poate avea loc anul viitor, odată cu apariția pe piață a iPhone 14 sau chiar mai devreme, ca parte a „tranziției”. Practic, eSIM ar reprezenta un fel de cartelă „virtuală”.

Cu ce schimbări ar putea veni Apple în viitorul apropiat

Apple a oferit suport eSIM pe modelele sale de iPhone încă de la lansarea iPhone XS, în septembrie 2018. Cu toate acestea, toate modelele de iPhone apărute de atunci au și varianta introducerii unei cartele Nano-SIM fizice, lucru care ar putea să dispară începând cu modelele de iPhone 14. 

Citând un document răspândit de un informator anonim, MacRumors raportează că Apple a recomandat deja operatorilor majori din SUA să se pregătească pentru smartphone-uri care au numai eSIM, până în septembrie.

Astfel, se vehiculează că unii operatori vor începe să ofere și anumite modele de iPhone 13 fără un card SIM în cutie, în al doilea trimestru al anului 2022, ca parte a tranziției. Acest lucru ar permite utilizatorilor să înceapă să acceseze rețeaua lor principală folosind eSIM și să se familiarizeze cu aceasta.

Este important de reținut că, spre deosebire de modelele anterioare, seria iPhone 13 acceptă mai multe profiluri eSIM care permit suportul dual-SIM (folosirea a două cartele în același timp). Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot accesa două rețele diferite pe cele mai recente modele de iPhone fără a-și folosi cartelele SIM. 

Prin eliminarea cartelei SIM, Apple poate oferi o rezistență mai bună la apă și un design îmbunătățit pe viitoarele sale modele de iPhone. De asemenea, ar oferi producătorului spațiu pentru a adăuga alte componente în locul fizic destinat cartelei SIM, cum ar fi un alt spațiu pentru un card de memorie, spre exemplu.

Gadgets 360 a contactat compania Apple pentru o confirmare cu privire la apariția acestor zvonuri. În India, trei mari operatori de telecomunicații privați – Airtel, Vi și Jio – au aceeptat deja conectivitatea eSIM. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net