Top 3 obiceiuri nesănătoase care provoacă gaze la stomac. Evită-le și vei scăpa de probleme!

Există multe alimente care, deși sunt delicioase, provoacă balonare, gaze și reflux. Click! te învață ce trebuie să nu mănânci pentru a evita aceste stări de disconfort.

Probleme de digestie pot fi evitate dacă nu mănânci anumite alimente /  FOTO: Pixabay
Probleme de digestie pot fi evitate dacă nu mănânci anumite alimente / FOTO: Pixabay

Poate nu știați, dar atât guma de mestecat, cât și bomboanele, pot crește acumularea de aer în stomac. Totodată, sucurile și băuturile răcoritoare, dar și cele carbogazoase, pot avea același efect.

Mai mult, este important să știi că, dacă fumezi, atunci când tragi din țigară, aerul în plus poate ajunge în sistemul digestiv, declanșând astfel balonare, gaze și disconfort digestiv.

Ce alimente provoacă balonare

Lista de alimente care provoacă disconfort la stomac este lungă. Ele mai sunt responsabile pentru activarea refluxului de acid, care apare în momentul când acidul gastric ajunge la esofag, având ca rezultat arsuri stomacale.

Așadar, alimentele grase constituie principala cauză care conduce la apariția gazelor și a disconfortului.

Prăjelile, al doilea mare vinovat pentru acumularea gazelor în stomac! Și alimentele cu conținut ridicat în fibre pot provoca disconfort intestinal, cum ar fi: fructele, legumele, pastele făinoase, cerealele sau lactate.

Evită mâncărurile care sunt greu de digerat

Digerarea este o necesitate, deoarece toate alimentele nedigerate duc adesea la dezvoltarea gazelor în intestine. Așadar, dacă ai deficiențe ale bacteriilor intestinale benefice, care sunt esențiale pentru o digestie corectă, funcția stomacului tău va fi întreruptă.

Dar, dacă eviți măncărurile menționate mai sus, după fiecare masă, te vei simți bine.

Mai mult, bacteriile intestinale benefice pot fi epuizate în urmă dietei nesănătoase, a antibioticelor, sau a altor medicamente utilizate împreună cu carbohidrații insuficient absorbiți. Dacă ai urmat un tratament, ia de la farmacie probiotice. Cu siguranță te vor ajuta să eviți senzația de rău după masă!

Alimente care ajută la digestie

Există multe moduri diferite de a încorpora acest superaliment în preparatele tale. Ovăzul este unul dintre cele mai bune alimente care ajută la digestie.

De exemplu, puteți mânca un bol de fulgi de ovăz dimineață, sau puteți adaugă ovăz la un chec cu banane (banană bread) sau la alte produse care pot fi coapte.

Ovăzul este bogat în prebiotice, care va pot ajută să va mențineți sănătatea intestinală și procesul de digestie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net