Tot mai puțini români își doresc sa se căsătorească! Iată motivele uimitoare pentru care tinerii nu mai vor copii

Ultima actualizare:

Tot mai puțini români cred în căsătorie! Aceasta este concluzia ultimelor date oferite de Institutul Național de Statistică. Psihologii spun că în ultimii 30 de ani s-a produs un val de neîncredere al românilor în instituția căsătoriei, iar viitorul țării nu arată prea roz, mai ales că nici la capitolul natalitate situația nu este mai bună. 

Tot mai puțini români cred în căsătorie
Tot mai puțini români cred în căsătorie

Tot mai puțini români cred în căsătorie

De la an la an se pare că în România numărul divorțurilor a crescut, în timp ce cel al căsătoriilor scade. Numai în luna septembrie a acestui an au avut loc 2000 de divorțuri, cu 203 mai multe decât în luna august. Iar numărul pare să tot crească din păcate, căci motivele sunt unele cât de poate de serioase. Ei bine adulterul, gelozia, violența fizică, consumul excesiv de alcool și substanțe interzise sunt principalii factori care duc la divorț.

Tinerii se pare că nu mai sunt atrași de ideea de căsnicie, căci potrivit acelorași cifre oferite de INS și numărul căsătoriilor se confruntă cu un declin. Practic, întemeierea unei familii nu mai reprezintă un ideal neapărat pentru noile generații, mai ales că nici în ceea ce privește natalitatea nu stăm mai bine. 

Anul acesta, în luna septembrie, s-au născut cu 1436 de copii mai puțin comparativ cu aceeași lună a anului trecut. 

Ultimele studii arată că în Europa foarte mulți tineri decid să nu mai facă copii pe motiv că doar așa pot salva planeta și se pare că și la noi această gândire este tot mai propagată, chiar și în rândul vedetelor precum artista Delia. Aceasta a declarat la un moment dat că nu își dorește urmași pentru că aceștia consumă mult, iar noi oamenii facem rău planetei.

Reguli de aur pentru o căsnicie fericită

Comunicarea eficientă începe cu ascultarea activă a partenerului. Este esențial să fim prezenți în conversație și să încercăm să înțelegem perspectivele și sentimentele celuilalt. : Evitarea criticilor dure, a atacurilor personale și a limbajului defensiv poate crea un mediu de comunicare sănătos. Concentrarea pe exprimarea nevoilor și sentimentelor într-un mod respectuos contribuie la o comunicare eficientă.

Fiecare partener are propriile valori, nevoi și așteptări. Respecting aceste diferențe și învățarea să le acceptați este crucial pentru o căsnicie sănătoasă.  Încercarea de a vedea situațiile din perspectiva partenerului și de a fi empatic cu emoțiile și nevoile lor ajută la construirea unui legătură mai puternică.

O căsnicie de succes necesită angajamentul ambilor parteneri de a lucra împreună și de a face față provocărilor. Este important să fiți dispuși să vă implicați în dezvoltarea relației și să depuneți efort pentru a depăși obstacolele.

În loc să priviți căsnicia ca pe o luptă între doi oameni, încercați să vă vedeți ca pe o echipă. Soluționarea problemelor împreună și realizarea obiectivelor comune consolidează legătura și creează o bază solidă pentru o căsnicie fericită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net