11 trucuri „alimentare” în gospodărie
În afară de oţet, lămâie şi bicarbonat, în cămara ta mai există şi alte alimente pe care le poţi folosi cu brio în gospodărie. În loc să cumperi produse de curăţat, produse de înfrumuseţare sau medicamente, poţi folosi ce găseşti chiar la tine acasă. Iată câteva sfaturi care te vor scoate din orice încurcătură.
Piperul păstrează culorile hainelor - Dacă vrei ca hainele pe care le speli des la maşina de spălat să nu se decoloreze în timp, amestecă detergentul pe care îl foloseşti cu o linguriţă de piper negru, măcinat fin. Vei vedea că hainele tale vor fi ca noi!
Sarea îndepărtează petele de grăsime - Ţi-ai pătat bluza preferată cu grăsime? Nu dispera! Pune pe pată o lingură de sare şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Spală apoi bluza, cum o faci de obicei. La sfârşit vei observa că nu mai există urmă de pată!
Maioneza curăţă petele de cariocă - Copilul tău a mâzgâlit mobila cu cariocă? Există o rezolvare! Pune un strat gros de maioneză pe suprafaţa mâzgâlită şi lasă să acţioneze 15 minute. Şterge apoi cu o cârpă curată şi, la sfârşit, freacă energic locul deteriorat. Maioneza va îndepărat orice urmă.
Pâinea scoate petele murdare de pe pereţi - Pe pereţii albi din cameră ai observat urme de degete sau pete de murdărie? Şterge cu o felie de pâine albă si proaspătă, frecând uşor zona murdară. Amidonul pe care îl conţine pâinea este un aliat de mare ajutor în curăţenie.
Coaja de banană lustruieşte încălţămintea - Nu mai arunca cojile de banană. Foloseşte-le la lustruirea încălţămintei din piele naturală. Îndepărtează fâşiile subţiri din pulpa fructului şi şterge uşor cu coaja de banană pantofii sau sandalele din piele. Şterge apoi cu o cârpă moale şi curată din bumbac. Vei vedea cum vor prinde lustru.
Berea scoate petele de cafea din covor - Ai vărsat cafea pe covor şi l-ai pătat? Pata se scoate fără probleme cu puţină bere. Toarnă câteva linguri de bere pe zona afectată şi freacă apoi covorul cu o perie. Pata va dispărea ca prin minune.
Muştarul calmează afecţiunile respiratorii - Ai răcit şi respiri cu dificultate? Nu este cazul să iei pastile. Încearcă mai întâi un remediu natural. Aplică în zona gâtului şi a pieptului un strat de muştar peste care pui un prosop fierbinte. Aşteaptă jumătate de oră să acţioneze. Vei observa o ameliorare a stării tale de sănătate.
Mască de păr din gălbenuş de ouă - Părul tău are nevoie de îngrijire? Foloseşte o mască naturală din gălbenuşurile a două, trei ouă. Masează părul ud câteva minute. Când simţi că toate firele de păr au intrat ăn contact cu gălbenuşul, pune-ţi pe cap o cască şi aşteaptă 30 de minute. Spală apoi părul cu apă călduţă.
Foloseşte unt pentru lănţişoarele încâlcite - Cu ajutorul unei bucăţele de unt, poţi desface uşor orice lanţ subţire din aur sau argint care s-a încâlcit. Acum nu trebuie să te mai chinui! Pune unt pe nodul format şi, cu ajutorul unu ac de cusut încearcă să să-l desfaci. Vei avea succes garantat.
Coji de portocale pentru focul de tabără - Dacă te afli în natură şi ai portocale la tine, poţi uita de grija hârtiei de aprins focul de tabără. Cojeşte portocalele, lasă câteva ore cojile să se usuce şi foloseşte-le pentru aprinderea focului. Cojile conţin uleiuri inflamabile care aer pentru foarte multă vreme.
Zahărul prelungeşte viaţa florilor - Zahărul este numai bun pentru a menţine florile din vază proaspete cât mai mult timp. Este de ajuns o singură linguriţă de zahăr dizolvată în vaza cu apă, pentru ca efectul să fie unul de durată.