6 sfaturi pentru o curăţenie lună în bucătărie

Ultima actualizare:

    Zona din apropierea chiuvetei se pătează foarte repede cu stropi de apă şi calcar
Zona din apropierea chiuvetei se pătează foarte repede cu stropi de apă şi calcar

În bucătărie ne petrecem destul de mult timp, iar curăţenia ar trebui să fie impecabilă, mai ales că aici gătim şi mâncăm zi de zi. Specialiştii casadex.ro ne dau 6 ponturi pe care ar trebui să le cunoască orice gospodină.

Lavetele şi bureţii, mereu uscaţi

Exceptând momentele în care le foloseşti pentru spălatul vaselor sau pentru ştergerea suprafeţelor, bureţii şi lavetele trebuie să fie permanent curate şi uscate. Mediul umed şi resturile de mâncare favorizează apariţia bacteriilor care îţi pot pune în pericol sănătatea. Tot din acelaşi motiv este indicat să schimbi aceste accesorii cât mai des, chiar săptămânal.

Şterge aragazul după fiecare utilizare!

Poate ţi se va părea prea mult să ştergi plita de fiecare dată când găteşti, dar dacă vei încerca să faci asta timp de câteva zile vei observa că această procedură îţi răpeşte foarte puţin timp şi nu este deloc obositoare. Vei descoperi că este mult mai uşor să ştergi stropii proaspeţi de sos şi grăsime decât pe cei uscaţi.

Spală vasele!

Nu lăsa vasele nespălate în chiuvetă şi nu aştepta să se adune un vraf întreg. Îţi va fi foarte greu să le speli, mai ales să cureţi de pe farfurii şi oale mâncarea uscată sau petele de arsură. Formează-ţi un obicei din a spăla constant vasele, nun umai după ce ai terminat de mâncat, ci şi în timp ce găteşti.

Curăţă blatul de lucru şi alte suprafeţe

Orice bucătărie este dotată cu un ansamblu de mobilier compus dintr-o serie de dulapuri şi un blat de lucru. Din păcate, fie din lipsă de spaţiu, fie din lipsă de timp, multe gospodine încarcă blatul de lucru cu tot felul de ustensile şi mici electrocasnice utile în timpul gătitului. Cu cât sunt prezente mai multe obiecte pe suprafaţa de lucru, cu atât mai dificil va fi s-o păstrezi curată, iar bucătăria capătă astfel un aspect dezordonat şi neîngrijit.

Un frigider care miroase frumos

Pentru că îl umplem cu tot felul de alimente, fructe, legume, mezeluri, brânzeturi dar şi mâncături gătite, frigiderul poate împrumuta din mirosurile acestora. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să te asiguri că toate alimentele sunt depozitate corespunzător, în caserole închise ermetic. Chiar şi aşa, frigiderul ar trebui curăţat o dată sau chiar de două ori pe lună.

Spală zilnic pardoseala

În bucătărie gătim, luăm masa, ne bem cafeaua de dimineaţă şi, în general,  petrecem foarte mult timp. Este normal ca gresia să se murdărească foarte repede. Recomandat este să speli pe jos în fiecare seară. Aşa vei aduna praful, scamele, firele de păr, firmiturile şi  vei curăţa eventualele pete de mâncare sau de apă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net