7 obiceiuri proaste care-ţi golesc buzunarele la cumpărărturile de sărbători

Ultima actualizare:

    În perioada sărbătorilor, dacă nu eşti atentă, este posil să cheltuieşti mai mult decât te ţine portofelul
În perioada sărbătorilor, dacă nu eşti atentă, este posil să cheltuieşti mai mult decât te ţine portofelul

Când mergem la supermarket sau în piaţă pentru a ne aprovizia pentru masa festivă de Crăciun şi Revelion, suntem tentaţi să cumpărăm de toate şi cât mai mult. Şi cheltuim cu nemiluita. Iată de ce obiceiuri proaste trebuie să scăpăm pentru a cumpăra bun şi ieftin pentru sărbătorile de iarnă.

1. Dai bani pe pungi când ai putea lua de acasă

La casa de marcat, vânzătoarea te întreabă dacă doreşti pungă pentru încărcarea alimentelor. Pentru că nu ai niciodată al tine aşa ceva, cumperi de fiecare dată câte două sau chiar trei bucăţi. Preţul lor este între 0,2 – 3 lei şi, dacă faci un calcul, la sfârşit de lună vei vedea că ai cheltuit destul de mult.

2. Cumperi mereu aceeaşi marcă

Chiar dacă pe piaţă  au apărut produse noi, tinzi să cumperi mereu aceeaşi marcă sau de la aceeaşi firmă. Ignori celelalte produse care, poate, se vând la preţuri mult mai mici. Învaţă să compari preţurile între ele şi alege ce este mai ieftin. Pentru că ieftin nu înseamnă întotdeauna şi mai prost.

3. Nu ceri bonul fiscal

Dacă nu ceri bonul fiscal, atunci nu poţi face dovada că ai cumpărat dintr-un anumit magazin un anumit produs. În cazul în care alimentele pe care le-ai achiziţionat sunt expirate şi vrei să primeşti banii înapoi, te vei lovi de refuzul categoric al vânzătorului.

4. Eviţi produsele marcă proprie

În ideea în care produsele alimentare ieftine sunt de calitate inferioară, eviţi să cumperi produse marcă proprie. Fără să-ţi dai seama că faci o greşeală, cumperi acelaşi tip de alimente dar plătind, poate, bani în plus. Poţi cumpăra fără grijă produse marcă proprie precum ulei, zahăr, apă, făină, orez, paste.

5. Cumperi în cantităţi mult prea mari

Deşi nu ai nevoie de cantităţi mari, cumperi mult mai mult decât ţi-ai propus în ideea în care poate vei mai folosi şi altă dată ingredientele respective. Sau, în ideea în care vei găti mai multe mâncăruri. Nu te gândeşti că, în timp, produsele precum legumele şi verdeţurile se pot strica.

6. Cumperi cu cardul

Folosind cardul la cumpărături, nu vei putea ţine exact socoteala banilor cheltuiţi, iar la jumătatea lunii îţi vei da seama că ai rămas lefter. Cumpărăturile la supermarket trebuie făcute cu banii pe care îi ai în portofel. Astfel, îţi vei da mai uşor seama când trebuie să te opreşti sau să mai strângi cureaua.

7. Nu recunoşti ofertele bune

Vânează ofertele magazinelor şi învaţă să le recunoşti pe cele cu adevărat avantajoase. De exemplu, nu are rost să cumperi 10 batoane de ciocolată pentru a primi unul gratris. În schimb, poţi cumpăra 3 sticle de apă minerală pentru a primi încă una din partea casei. Orientează-te asupra produselor de care ai neapărată nevoie şi care nu sunt perisabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net